Välkommen till Dagvattensguidens nya hem!

Här hittar du allt som tidigare fanns på www.dagvattenguiden.se.

Jag hoppas att den nya hemsidan ska underlätta för dig som medlem att hitta den information du söker och på så sätt underlätta din vardag. För att ge dig en liten knuff i rätt riktning vad gäller att använda den nya sidan följer här en kort beskrivning av menyflikarna på hemsidan som är relevanta för dig som arbetar med dagvatten:

  • Start – dagvatten – Här hittar du de senaste publicerade nyhetsinläggen inom dagvatten. Min förhoppning är att detta ska bli din startsida eller en favorit i webbläsaren.
  • Fråga experten – Här kan du ta del av alla frågor som besvarats av vår expertpanel samt ställa din egna fråga.
  • Publikationer – Här hittar du alla de dokument, publikation, forskningsartiklar mm. som tidigare fanns i dagvattenguidens gamla dokumentbibliotek. Du kan använda dig av sökfunktionen eller ämnestaggarna för att filtrera de inlägg du ser.
  • Filmer – Här samlar vi filmer som handlar om dagvatten.
  • Ämnessidor – Söker du till svar på hur en damm dimensioneras på rätt sätt eller vill du veta hur en skyfallsmodell är uppbyggd? Behöver du kunskap om vilka planbestämmelser man kan använda sig av för att reglera dagvatten i detaljplan? Använd dig av de olika ämnessidorna för att snabbare hitta den information du söker efter.
  • Projekt – Under denna sida hittar du pågående eller avslutade projekt inom dagvatten som VA-guiden deltar i.
  • Kalender – I kalendariet samlar vi viktiga evenemang som anordnas inom dagvattenområdet.
  • Produkter och tjänster – I VA-guidens produktregister hittar du produkter och tjänster för dagvattenhantering från en rad olika leverantörer. Du väljer den produkt eller tjänst som du är intresserad av och kan sedan läsa mer om vad respektive leverantör har att erbjuda.

Under meny-fliken Utbildningar kan du ta del av VA-guidens utbud vad gäller utbildningar inom dagvatten, va-planering och små avlopp. Kanske behöver du veta mer om juridik eller teknik inom dagvatten eller fördjupa dina kunskaper inom tillsyn av dagvattenanläggningar? Läs mer under utbildningar.

Vill du ha en mer djupgående introduktion av den nya hemsidan? Ta en titt på vår introduktionsfilm för små avlopp!

Har du frågor eller synpunkter på den nya hemsidan? Hör gärna av dig till mig.